lunes, 22 de noviembre de 2010

Hola nois! L'altre dia a classe vàrem encetar un nou tema, la memòria. M'ha semblat molt interessant l'inici d'aquest nou tema i les tècniques meòrístiques de les que ha parlat l'Ernest.
Al veure la pràctica de l'Ernest que ens va oferir memoritzant totes les paraules en tant poc temps, he volgut afegir al blog un record Guiness de memoria!
El record Guiness és de XI'AN, 27 nov (Xinhua) -- És un universitari  chinès que  ha establert un nou récord Guiness al recitar de memoria al voltant de 68.000  dígitos del número pi, la relación constant entre la longitud d'una circunferencia i el seu diàmetre. 

A continuació us deixo la notícia: Lu Chao, estudiante de 24 años de la Universidad Noroccidental  de Agricultura y Silvicultura de la provincia de Shaanxi, necesitó 24 horas y 4 minutos para encadenar hasta el 67.890º decimal del  número pi sin error. 
Lu logró su proeza el 19 de noviembre del pasado año, pero no  fue confirmado hasta ahora como nuevo integrante del famoso  listado de grandes marcas. 
memoria pi lu chao
 
 Lu comenzó su  preparación en 2004 y destinó más de diez horas diarias a  ejercitar su memoria durante sus vacaciones veraniegas. 
De acuerdo con los responsables de su universidad, Lu cuenta  con una gran memoria, capaz de memorizar números de 100 dígitos en sólo diez minutos. 
    

Aquest  noi a l'actualitat  està escribint un llibre per tal de compartir la seva experiència en la millora de les capacitats memorística i ha creat un centre d'entrenament de la memòria amb els seus companys.

Daniel Tammer va ser, també, guanyador del récord mundial en memorització.
A continuació us deixo amb les paraules d'un company de Daniel Tammet,  on explica el problema de tenir aquesta capacitat:

“El tener esta inteligencia significa para él ser incapaz de realizar algo tan normal como ir a la playa más cercana, pues si hay tantas piedras que contar, le provoca inestabilidad. Si no puede terminar un proceso o se encuentra con un problema matemático sin solución, se pone enfermo en el sentido literal de la palabra. Mientras para nosotros es algo natural, para Tammet suponen demasiados estímulos mentales. Y aun hay más, pues debe seguir un horario de vida con una exactitud precisa: lavarse los dientes, ducharse, comer, tomar un café, ir a dormir… todo a la misma hora cada día. Todas las tareas que desarrolla en su vida deben desarrollarse en el mismo orden cada día para no quebrar su estabilidad mental. Curiosamente, Tammet nació un 31 de enero de 1979, cosa que le hace gracia a él mismo, ya que se tratan de números primos"


Per acabar, us deixo altres rècrods memorístics:
  • El chinés Gon Yangling, que amb 26 anys va recitar més de 15.000 números de teléfon, després  d'estudiar increíbles técnicas per la memòria
  • El paquistaní Mamoon Tariq el 14 de Junio de 1993 en Florida va  recordar l'ordre exacte de les cartes d'una baralla en 44 segons.  
  • El britànic de Hertfordshire, Dominic O'Brien, ha estat  unas 8 vegades campió mundial de memòria, aconseguint el 29 de Maig d' enrecordar-se'n de l'ordre de les cartas d'una baralla en 55 segons. També va poder memorizar l'ordre correcte de 54 paquets de cartes en unas dotze hores, que serían unes 2.808 cartas col·locades aleatòriament. Només va cometre 8 errors, 4 dels quals ell mateix va corregir tras saber que s'havia equivocat.
  • El 4 d'Octubre del 2006, Akira Haraguchi, un home japonès de 60 anys que es conseller de salut mental prop de Tokio, va recitar els 100.000 decimals del número PI durant 14 hores i mitja.

Ens veiem a classe!

2 comentarios:

  1. Hola Elisabet,

    Ha estat magnífic i increíble saber casos de persones amb una memòria brillant, encara que ens sembli impossible.
    Realment, m'he quedat impressionada de la memòria que arriben a tenir aquestes persones.

    M'ha resultat molt interessant conèixer aquests récords, ja que si m'ho expliquen i no ho veig escrit no m'ho crec.

    Gràcies per l'aportació.
    Fins aviat!

    Núria,

    ResponderEliminar